Egy izgalmas és tápláló fogás, amelyben a kelkáposzta és a cékla tökéletesen kiegészítik egymást. Könnyű, mégis laktató, és tele van vitaminnal.

Hozzávalók (4 főre):
Kelkáposzta: 0,5 kg
Cékla: 0,3 kg
Batáta: 0,3 kg
Burgonya: 0,3 kg
Sárgarépa: 0,2 kg
Vöröshagyma: 1 fej
Fokhagyma: 2 gerezd
Őrölt fűszerpaprika: 1 teáskanál
Olívaolaj
Só, bors
Elkészítés:
A kelkáposztát vágd csíkokra, és lobogó sós vízben főzd 5 percig, majd szűrd le.
A céklát és batátát hámozd meg, vágd kisebb kockákra.
A hagymát aprítsd fel, pirítsd meg olívaolajon, add hozzá a zúzott fokhagymát.
Dobd rá a burgonyát, batátát és céklát, pirítsd 5 percig, majd önts alá kevés vizet, és párold, amíg megpuhul.
A végén keverd bele a kelkáposztát, sózd, borsozd, és szórd meg pirospaprikával.
Tálald forrón friss kenyérrel vagy magvakkal megszórva.
Jó étvágyat kívánunk :)
Szerezd be a hozzávalókat a Zöld Tanya online biopiacán: