top of page

Kelkáposztás-céklás egytálétel batátával

Egy izgalmas és tápláló fogás, amelyben a kelkáposzta és a cékla tökéletesen kiegészítik egymást. Könnyű, mégis laktató, és tele van vitaminnal.



Hozzávalók (4 főre):

  • Kelkáposzta: 0,5 kg

  • Cékla: 0,3 kg

  • Batáta: 0,3 kg

  • Burgonya: 0,3 kg

  • Sárgarépa: 0,2 kg

  • Vöröshagyma: 1 fej

  • Fokhagyma: 2 gerezd

  • Őrölt fűszerpaprika: 1 teáskanál

  • Olívaolaj

  • Só, bors





Elkészítés:

  1. A kelkáposztát vágd csíkokra, és lobogó sós vízben főzd 5 percig, majd szűrd le.

  2. A céklát és batátát hámozd meg, vágd kisebb kockákra.

  3. A hagymát aprítsd fel, pirítsd meg olívaolajon, add hozzá a zúzott fokhagymát.

  4. Dobd rá a burgonyát, batátát és céklát, pirítsd 5 percig, majd önts alá kevés vizet, és párold, amíg megpuhul.

  5. A végén keverd bele a kelkáposztát, sózd, borsozd, és szórd meg pirospaprikával.

  6. Tálald forrón friss kenyérrel vagy magvakkal megszórva.




Jó étvágyat kívánunk :)


Szerezd be a hozzávalókat a Zöld Tanya online biopiacán:


bottom of page