top of page

Zelleres-burgonyás tócsnigolyók sült almával és céklás mártogatóval

Kívül ropogós, belül krémes zöldségfalatok – a sült alma édessége és a pikáns mártogatós új szintre emeli a megszokott tócsni hangulatát.


Hozzávalók (4 főre):

  • 1 kg burgonya

  • 0,4 kg zeller

  • 0,5 kg alma

  • 1 kis fej vöröshagyma

  • 1 gerezd fokhagyma (ha maradt otthonról)

  • 1 tojás (vagy lenmagtojás)

  • 2-3 ek liszt vagy zabpehely

  • só, bors, majoránna

  • olaj a sütéshez


Mártogató:

  • 0,5 kg cékla (sütve, reszelve)

  • 2 ek tejföl vagy növényi alternatíva

  • citromlé, só, bors


Elkészítés:

  1. A burgonyát és zellert reszeld le, sózd meg, hagyd állni, majd nyomkodd ki a levét.

  2. Add hozzá a tojást, lisztet, fűszereket, aprított hagymát. Formázz diónyi golyókat, és olajban süsd ropogósra.

  3. Az almát szeleteld, és sütőben vagy serpenyőben süsd karamellizált pirosra.

  4. A sült céklát keverd el tejföllel, citromlével, sóval, borssal – ez lesz a mártogató.



Jó étvágyat kívánunk :)


Szerezd be a hozzávalókat a Zöld Tanya online biopiacán:





bottom of page