Zelleres-burgonyás tócsnigolyók sült almával és céklás mártogatóval
- Zöld Tanya
- ápr. 1.
- 1 perc olvasás
Kívül ropogós, belül krémes zöldségfalatok – a sült alma édessége és a pikáns mártogatós új szintre emeli a megszokott tócsni hangulatát.

Hozzávalók (4 főre):
1 kg burgonya
0,4 kg zeller
0,5 kg alma
1 kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma (ha maradt otthonról)
1 tojás (vagy lenmagtojás)
2-3 ek liszt vagy zabpehely
só, bors, majoránna
olaj a sütéshez
Mártogató:
0,5 kg cékla (sütve, reszelve)
2 ek tejföl vagy növényi alternatíva
citromlé, só, bors
Elkészítés:
A burgonyát és zellert reszeld le, sózd meg, hagyd állni, majd nyomkodd ki a levét.
Add hozzá a tojást, lisztet, fűszereket, aprított hagymát. Formázz diónyi golyókat, és olajban süsd ropogósra.
Az almát szeleteld, és sütőben vagy serpenyőben süsd karamellizált pirosra.
A sült céklát keverd el tejföllel, citromlével, sóval, borssal – ez lesz a mártogató.
Jó étvágyat kívánunk :)
Szerezd be a hozzávalókat a Zöld Tanya online biopiacán: