top of page

Céklás-batátás tócsni almás tejföllel

A tócsni mindig jó választás, de most egy különleges csavarral készítjük: a batáta édes íze és a cékla földes aromája remek párost alkot, amit az almás tejföl tesz még izgalmasabbá.


Hozzávalók (4 főre):

  • Cékla: 0,3 kg

  • Batáta: 0,3 kg

  • Burgonya: 0,3 kg

  • Sárgarépa: 0,2 kg

  • Petrezselyemgyökér: 0,25 kg

  • Vöröshagyma: 1 fej

  • Fokhagyma: 2 gerezd

  • Liszt: 3 evőkanál

  • Tojás: 2 db

  • Só, bors, szerecsendió

  • Olaj a sütéshez

Az almás tejfölhöz:

  • Alma: 1 db

  • Tejföl: 200 ml

  • Citromlé: 1 teáskanál

  • Só, bors


Elkészítés:

  1. A céklát, batátát, burgonyát, sárgarépát és petrezselyemgyökeret hámozd meg, majd reszeld le.

  2. A vöröshagymát aprítsd finomra, a fokhagymát reszeld bele a zöldségekhez.

  3. Sózd le, hagyd állni pár percig, majd nyomkodd ki a levét.

  4. Keverd hozzá a tojásokat, a lisztet, fűszerezd sóval, borssal és egy csipet szerecsendióval.

  5. Forró serpenyőben kevés olajon süsd a tócsnikat aranybarnára mindkét oldalukon.

  6. Az almás tejfölhöz az almát reszeld le, keverd össze a tejföllel, adj hozzá citromlevet, sót, borsot.

  7. Tálald a tócsnikat az almás tejföllel meglocsolva.


Jó étvágyat kívánunk :)


Szerezd be a hozzávalókat a Zöld Tanya online biopiacán:





bottom of page