A tócsni mindig jó választás, de most egy különleges csavarral készítjük: a batáta édes íze és a cékla földes aromája remek párost alkot, amit az almás tejföl tesz még izgalmasabbá.

Hozzávalók (4 főre):
Cékla: 0,3 kg
Batáta: 0,3 kg
Burgonya: 0,3 kg
Sárgarépa: 0,2 kg
Petrezselyemgyökér: 0,25 kg
Vöröshagyma: 1 fej
Fokhagyma: 2 gerezd
Liszt: 3 evőkanál
Tojás: 2 db
Só, bors, szerecsendió
Olaj a sütéshez
Az almás tejfölhöz:
Alma: 1 db
Tejföl: 200 ml
Citromlé: 1 teáskanál
Só, bors
Elkészítés:
A céklát, batátát, burgonyát, sárgarépát és petrezselyemgyökeret hámozd meg, majd reszeld le.
A vöröshagymát aprítsd finomra, a fokhagymát reszeld bele a zöldségekhez.
Sózd le, hagyd állni pár percig, majd nyomkodd ki a levét.
Keverd hozzá a tojásokat, a lisztet, fűszerezd sóval, borssal és egy csipet szerecsendióval.
Forró serpenyőben kevés olajon süsd a tócsnikat aranybarnára mindkét oldalukon.
Az almás tejfölhöz az almát reszeld le, keverd össze a tejföllel, adj hozzá citromlevet, sót, borsot.
Tálald a tócsnikat az almás tejföllel meglocsolva.
Jó étvágyat kívánunk :)
Szerezd be a hozzávalókat a Zöld Tanya online biopiacán: